Autoroute- een tocht naar het westen

Dit deel van Kreta is lang onontdekt gebleven. Slechts een handvol hippies bezochten het rustige zuiden en bevolkten de in veelvoud aanwezige stranden. Nu is het tijd om deze gebieden ook voor anderen te ontsluiten.

Een tocht naar het westen

De kustweg westwaarts gaat voornamelijk langs de zee en gaat slechts enkele keren landinwaarts om een stukje berglandschap te proeven. Met steeds de zee in het oog, voelt men zich daadwerkelijk op een eiland. Plakiás is zo'n punt waar de weg even de bergen ingaat. Via het dorpje Selliá gaat de weg vervolgens weer terug naar de kust. Rodákino wordt al snel gepasseerd. Het strand van Kórakas is hier gelegen. Iets voorbij Rodákino ligt het prachtige strand van Kástro. Het vergt een wandeling om er te komen, maar dit wordt rijkelijk beloond.

De kustweg komt vervolgens langs een aantal kleine dorpen. Het leven wordt er geleefd met de dag. Men trekt zich weinig aan van de doorreizende bezoeker. De weelderig begroeide berghellingen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor schaars begroeide laagvlaktes. Na al dat enorme natuurgeweld is dit een aangename afwisseling. Het kleurenpallet is breed geschakeerd in dit gebied; de kleuren okergeel tot diepbruin zijn de tinten die de boventoon voeren.

Aan de horizon doemt een imposant gebouw op. Dit is het fort van Frangokástello. Het lijkt op een groot uitgevallen zandkasteel en naderbij komend, blijkt het door de eeuwen heen nog goed intact te zijn gebleven. Deze plaats is erg geliefd bij de Grieken. Zij strijken hier in de weekenden graag met hun hele familie op het mooie zandstrand neer.

In Sfakiá, of Chóra Sfákion, is het steeds een drukte van belang. De veerboten varen af en aan en het haventje lijkt uit zijn voegen te groeien. Hier gaat de boot naar en van Agía Roumèli en wordt de boot voornamelijk bevolkt door de wandelaars van de Samariá-kloof. Deze kloof heeft zijn eindpunt in Agía Roumèli. Uiteraard kan men van deze kant ook een deel van de kloof bewandelen en weer terugkeren naar hetzelfde punt. De boot maakt onderweg een stop in Loutró. Dit dorp is alleen vanaf de zee te bereiken of te voet via een pad. Het havenplaatsje ligt vredig aan de baai en de witte huisjes hebben zich rondom de haven verzameld. De diverse tavernes doen er goede zaken. Het is dan ook heerlijk om hier 'een terrasje te doen' aan het water.

 

 

Contact & reserveren

Wilt u meer reserveringsinformatie, of direct een reserveringsverzoek indienen?

Villas in Zuid-Kreta is een project van Ross Holidays, wij bieden ook villas in Pilion.

cms & webdesign by Footsteps

English - Villas in South Crete Nederlands - Villas in Zuid-Kreta Ελλάδα - Βίλες στη Νότια Κρήτη